Проходите Шипка и Хаинбоаз са отворени
Проходите Шипка и Хаинбоаз са отворени / снимкa: Sofia Photo Agency

Всички пътища в Старозагорска област са почистени и проходими, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Движението е без ограничения, при зимни условия. Проходите "Шипка" и "Хаинбоаз" са отворени.

         

На прохода "Шипка" вали слаб сняг. Видимостта е добра. Пътните настилки са опесъчени. Продължава да е валидно ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, за всички останали МПС движението през "Шипка" е без ограничения, при зимни условия. "Хаинбоаз” е почистен и отворен в 11.00 часа. Движението е без ограничения, при зимни условия.

 

На автомагистрала "Тракия" и в останалата част на областта преобладава облачно време. Видимостта е добра. Пътните настилки са мокри.

 

По-рано бе отменено бедственото положение в община Кнежа и в община Ловеч. То беше обявено в най-критичния ден на снежния ад – петък. Без ток остават девет селища в Плевенска област, без вода са все още 18 населени места. Според Областната управа до довечера подаването на ток ще бъде възстановено. Екипи на ВиК работят по възстановяване и на водоподаването.

 

Пътищата от Ловеч към 34-те села на общината вече са проходими. Без ток са все още отделни райони в селата Александрово, Дойренци, Йоглав и Дренов.

 

Автобуси днес не пътуват до селата Горно Павликени, Владиня и Хлевене, тъй като не могат да преминат по стръмни и заледени участъци от пътя. През двете денонощия на обявеното бедствено положение жителите на някои от селата в община Ловеч са получавали хляб и други хранителни продукти с помощта на военните и на "Гражданска защита". Те са оказвали помощ и на закъсали автомобили. До края на деня ще бъдат разчистени от падналия сняг и улиците в селата на общината, обеща кметът Минчо Казанджиев.

 

Обстановката в страната постепенно се нормализира, съобщават от Министерството на извънредните ситуации (МИС). Спасителен екип на Министерството на извънредните ситуации от Варна ще продължи издирването на изчезналите във водите на река Двойница, община Бяла, Варненска област възрастна жена и дете на пет години.

 

Още за пътната обстановка можете да прочетете ТУК.