В събота ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в източните райони, в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 19°.

Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 16 - 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Необичайно топло време във Франция и Испания

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя сутрин главно над Източна България, в понеделник - над повече райони. В Югозападна България ще е почти тихо, в останалата част от страната ще духа слаб, временно до умерен вятър от северозапад, в източните райони в понеделник - от север-североизток.

Остава топло за периода. 
БТА/НИМХ