Божидар Димитров със заявка за по-сериозно присъствие в политиката. Бившият шеф на Националния исторически музей е готов да направи професорска партия, съобщава NOVA. В нея щели да влязат хора, с които вече е основал така наречения Боянски клуб. Идеята на Димитров е България да стане президентска република с професорски кабинет. За целта обаче първо трябва да бъде свикано Велико народно събрание, с което да бъде променена Конституцията.

Божидар Димитров: Време е вече да си почина
 
Все още професор Димитров не иска да каже, кои са съмишлениците му, които са готови да участват в евентуалното ново политическото движение.
 
На въпрос дали да очакваме да го видим по-сериозно в политиката следващата година, Димитров отговори: "Може би. Казвам може би, защото не съм сигурен дали тези 10-20 професора от така наречения Боянски клуб, след като направя разговор с тях и им дадох на всички един разказ на Марк Твен - "Кандидат за губернатор", да прочетат какво ги чака, какво ще чуят за себе си...", каза Димитров.

Проф. Димитров: Бих се върнал в политиката при определени условия
 
Димитров е категоричен, че зависи от подкрепата: "Ще се пробваме на някои, да ги наречем най-общо избори, и ако имаме подкрепата на част от българския народ, ще продължим".
nova.bg