/ БГНЕС, архив
министерство на земеделието
92357
министерство на земеделието
  • министерство на земеделието
Продължават оставките по високите етажи в земеделското министерство. Оставка е подал директорът на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов.
 
"Имах разговор с министъра тази сутрин и след това подадох оставка", коментира за Дарик проф. Николов. Той отказа да каже какви са причините да освободи поста и имал ли е ултиматум от министъра на земеделието и храните Христо Бозуков.

Куриоз: Въпреки подадената оставка шефът на ДФ "Земеделие" остава на поста си

Вчера оставка подаде и директорът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Оставката му беше поискана от ресорния министър заради сигнали от бенефициенти за нередности при  проекти за евросубсидии. Предстои и цялостна ревизия на Разплащателната агенция.
 
В интервю за Дарик министър Бозуков заяви, че няма да има масови уволнения сред останалите ключови агенции в земеделското министерство. "Оставката на шефа на фонд "Земеделие" не е политическа смяна, а начин да се направи прозрачна проверка на Разплащателната агенция", обясни той.
 
Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров са новите заместник-министри на земеделието и храните. "Доволен съм от избора", коментира министър Бозуков.

Шефът на ДФ "Земеделие" подаде оставка

Недоволни обаче останаха браншовите асоциации от сектор животновъдство. Причината стана подадената по-рано днес оставка на директора на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов.
 
Според министър Бозуков няма ясни мотиви за оставката.
 
22 организации в животновъдния сектор обаче излязоха с декларации до президента Румен Радев, премиера Огнян Герджиков и ресорния министър Христо Бозуков в защита на проф. Васил Николов.