/ ThinkStock/Getty Images
Отвличане е основната версия, по която работи МВР във връзка с изчезналия син на известения собственик на софийски автокъщи Тони Златков - Адриан. Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че при този вариант като основни мотиви се разглеждат проблеми в личните взаимоотношения или в бизнес делата на родителите. Той заяви още, че за да не се вреди на изчезналото лице и на разследването по случая, трябва да се внимава с информацията, която излиза в публичното пространство.

Цацаров: Работи се по всички версии по случая с изчезналия Адриан
 
Колата на 25-годишния Адриан Златков беше открита вчера, изоставена на пътя в село Герман, където семейството има къща. В автомобила са били личните документи и телефонът на мъжа.
 
Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че е в издирването на изчезналия са включени всички структури, които са компетентни да работят по този вид престъпна дейност.

Още издирват изчезналия Адриан Златков
 
"По отношение на случая има образувано досъдебно производство на Софийска градска прокуратура под ръководството на наблюдаващ прокурор и се извършват всички процесуално-следствени действия. Спецификата на този вид престъпления, тъй като реално ние имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство по отношение на фазите и резултатите в разследването. Така че информация по отношение на разследването няма да бъде давана с оглед да запазим живота и здравето на похитения", каза главният секретар.

МВР няма данни за искан откуп за изчезналия Адриан
 
Маринов заяви, че до момента няма свидетели, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени действия. Адриан е обявен за изчезнал след подаден сигнал от бащата. Главният секретар на МВР обясни, че са възможни много интерпретации, затова до момента екипите работят само с факти.
 
От министерството допълниха, че трябва да се внимава с информацията, която излиза в публичното пространство, защото би могла да навреди на изчезналия и на следствието.