Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС
Редно е правителството да обмисли мерки за подкрепа на тези сектори, които вече носят последствията, каза Радев
Президентът Румен Радев призова гражданите да не се поддават на паника и стрес пред коронавируса от авиобаза Граф Игнатиево, където днес беше на посещение. 

"Най-голямата опасност е да се подложим на паника и стрес
. Трябва да се вслушаме повече в препоръките на експертите, трябва да имаме дисциплина и самоконтрол. Най-голямата заплаха е да не допуснем парализиране на икономиката", призова Румен Радев.  

Паниката е опасна за вашето здраве - срива имунитета

"Редно е правителството да обмисли мерки за подкрепа на тези сектори, които вече носят последствията от коронавируса", подчерта президента. Радев посочи, че тези сектори са транспорта, туризма, спорта, културата. Според него трябва да се мисли за възможно по-бързото излизане от това състояние и привеждане на държавата в едно нормално състояние.

„Справянето с коронавируса изисква обединяване на усилията на всички институции и на обществото”, добави още Румен Радев и отбеляза, че у нас вече има създадена добра организация за наблюдение и за реакция. „Националният оперативен щаб работи в постоянен режим, предприемат се действия от правителството”, посочи президентът.

Отрицателни са пробите от Габрово и Плевен, за които имаше съмнение

„Разчитам, че всички ръководства на фирми и предприятия ще повишават своите санитарни и хигиенни изисквания, така че да се снижи риска и да не допуснем прекъсване на производствения процес”, добави още Румен Радев.