/ БГНЕС
И вицепремиерът Екатерина Захариева изрази съболезнования
В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство за жертвите при днешния терористичен акт в Барселона.
 
Всичко за атаката в Барселона ВИЖТЕ ТУК

"Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ. За подобни действия няма и не може да има оправдание", посочва премиерът.
 
Реакции от САЩ, ЕС и НАТО на атентата в Барселона (ВИДЕО)

Той заявява и решимостта на българското правителство да продължи активно да участва в борбата на международната общност срещу тероризма.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева също изрази съболезнования за жертвите при терористичното нападение в Барселона в телеграма до испанския си колега Алфонсо Мария Дастис Кеседо, съобщиха от МВнР.
 
"С дълбока скръб посрещнах новината за нападението в Барселона, довело до човешки жертви и множество пострадали. Потресени сме от тази проява на жестокост и агресия и вярваме, че виновниците за този акт на насилие ще понесат отговорността си. В този тежък момент, разтърсил целия свят, изразявам най-искрена приятелска и човешка съпричастност към скръбта на близките на пострадалите, солидарност и подкрепа за испанския народ", се казва в телеграмата.
 
Тя публикува пост и в профила си във Facebook.