Днес ще бъде облачно. С повишението на температурите преваляванията от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд. В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. На много места ще се образуват поледици. В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър, а в Дунавската равнина слаб от изток-североизток.

Ходете като пингвин по леда, за да не паднете (ВИДЕО)

Максимални температури между 3 и 8 градуса, в Северна България и Горнотракийската низина по-ниски – между минус 3 и 2 градуса, в София около 5 градуса.
 

НИМХ-БАН


АПИ с апел към шофьорите: Карайте внимателно!

Жълт код за поледици е обявен за 22 области на страната и столицата София за 2 март, петък, сочи справка в сайта на националния институт по метеорология и хидрология.

Вижте в снимки ледената красота на зимата

Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Варненска, Добричка, Силистренска, София-град, София-област, Кюстендилска, Пернишка, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Хасковска.

поледици
ThinkStock/Getty Images

Синоптиците прогнозират, че в северната част на страната, като и в Софийско, Кюстендилско и Пернишко ще има слаби валежи първоначално от сняг, но през деня с повишението на температурите на места ще преминават в дъжд и ще се образуват поледици.

Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне

За областите в Южна България, в които е обявен жълт код, се очаква през деня да превали слаб дъжд и ще има условия за образуване на поледици.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg