Представителят на екозавода сам се е предал след ареста на общинарите
Представителят на екозавода сам се е предал след ареста на общинарите / снимка: DarikNews

Арестуваният за изнудване заедно с двамата пловдивски общинари Трифон Мишовски, управител на фирмата на Атанас Търев „Скок С”, вече не е представител на Консорциум „Екологичен завод”. Това заяви в ефира на Дарик-Пловдив другият представител на консорциума Дончо Абрамов. Той съобщи, че процедурата по заличаването му от Търговския регистър като управител на фирмата–акционер в екозавода е задействана още вчера.

Мишовски е отишъл сам в сектор „Борба с организираната престъпност” около 10 часа, след като сутринта антимафиотите са го издирвали на адрес в района на Окръжна болница в Пловдив, където той обаче не живее. Преди да се предаде, Мишовски е  твърдял пред работодателите си, че просто е свършил услуга на свой приятел от Коматево за бързо придвижване на документи за ликвидиране на съсобственост с общината върху терен, който бил закупен като идеална част. Съгласието на Общинския съвет е било дадено на сесия преди Коледа, научи Дарик.

Мишовски отрекъл да е искал пари за „услугата” , която била направена със съдействието на шофьора на кмета Саркис Московян, с когото заедно тренирали културизъм от 1990 година. Според информация на Дарик обаче, полицията разполага със СРС, които уличават Мишовски в изнудване. Записите са правени след жалбата на жителя на Коматево, че му искат 5 000.

Други новини от Пловдив