/ БГНЕС
Предпразнично: Километрични задръствания по пътищата в страната
98938
Предпразнично: Километрични задръствания по пътищата в страната
  • Предпразнично: Километрични задръствания по пътищата в страната
Километрични задръствания се образуваха по пътища в страната днес. Огромна е колоната от автомобили на магистрала "Тракия", при 16-тия км в посока Бургас, където тече ремонт. Очаква се засилен трафик и по магистрала "Хемус", по която се стига до Велико Търново. Именно там по традиция ще бъде най-голямото честване на Деня на Независимостта.
 
С предстоящите три почивни дни дойдоха и големите задръствания по магистралите и главните пътища в страната. От "Пътна полиция" обясниха, че причина за това са и все още незавършените ремонти. Любомир Костадинов от СДВР обясни, че се водят преговори с Агенция "Пътна инфраструктура" за обособяване на две ленти за излизане от София в петък и за влизане - в понеделник.
 
БГНЕС


На 22 септември от 11.00 ч. на площад "Княз Александър I" пред Паметника на Независимостта ще се проведе тържествено честване на 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Главен инспектор Георги Георгиев от ГД "Охранителна полиция" обясни, че церемонни по случай празника се очакват във всички градове в страната.
 
Предупреждават за интензивен трафик, следват три почивни дни

По повод шествието "Нощно каране" в София утре, което се организира в памет на загиналите мотористи, ще се включат около 1000 мотора и се очакват затруднения в движението. Според предварителния график те няма да влизат в центъра на столицата и мероприятието трябва да приключи  до 21.30 ч.
 
Във връзка с Деня на мобилността в събота ще бъде затворен центърът в София от 10.00 до 17.00 ч. През почивните дни се очаква и засилен трафик по граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния.