Кристиан Вигенин е избраният от Националния съвет на БСП за председател на новия предизборен щаб, информират от партията. Щабът е намален до осем души, в него са привлечени и експерти. Всеки член ще отговаря за различен ресор, според решението.

Антон Кутев: Няма как да променим държавата, ако не променим хората

За "Партийна и организационна дейност" - Динко Желев; "Анализи, стратегии, послания" - Теодор Славев; "Коалиционна политика и местна власт" - Атанас Зафиров; "Международна дейност" - Мирослава Гатева.

За медиите и предизборната реклама ще отговаря Иван Ченчев; за връзка с ЦИК - Вяра Емилова. Ресор "Младежки инициативи" е поверен на Габриел Вълков, а финансовата дейност е за Александър Нейчев.

Лица от БСП създават ново партийно течение, Жаблянов е сред учредителите

Всеки един от отговорниците по ресори в предизборния щаб ще работи с екипи от професионалисти, се посочва в съобщението.

Националният съвет на БСП прие с мнозинство и доклада на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи за предсрочните избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Националният съвет е утвърдил и план за действие на левицата съобразно обобщените анализи от парламентарните избори.

Планът за действие има за цел да очертае мерките за преодоляване на допуснатите слабости и да даде посока за засилване на влиянието на БСП в обществото с оглед предстоящата кампания.

В него са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Средносрочните мерки имат за цел вътрешна консолидация на партията и активен диалог, както и с коалиционни партньори и други леви формации. Обсъдени са били въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани. Целта е БСП да бъде силна, отговорна и идейно ясна политическа формация, която си поставя високи цели на предстоящите парламентарни избори - да бъде партия на стабилност, принципност и последователност в политиката, се казва в прессъобщението.

Националният съвет на БСП е обсъдил и приел с мнозинство всички решения по предложените документи.
 
БТА