Правителството отпусна 950 000 лева за проекти с обществена полза
Правителството отпусна 950 000 лева за проекти с обществена полза / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова

24 организации ще получат близо 950 000 лева за реализирането на проекти с обществена полза, реши правителството. Средствата са за проекти в областта на развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката и културата, социалната интеграция и личностна реализация и защита на човешките права и околната среда.

Сред организациите, които ще получат пари, са Фондация „Очи на четири лапи”, Сдружение „Федерация спорт за хората със зрителни увреждания” и Съюз на тракийските дружества в България за проекта „Да запазим тракийското културно и историческо минало за идните поколения”.

Междувременно днес правителството утвърди разходите за командировки за първото тримесечие на 2008 г. на министрите, заместник-министрите, областните управители и на органите към Министерския съвет. Общо 2712,33 лв са изразходвали министрите и заместник-министрите в страната. За командировки на председателите на държавни агенции и техните заместници са дадени 1773,62 лв., за командировки на председатели и членове на държавни комисии – 1104,52 лв. Ръководителите на държавни институции са похарчили 484 лв., а областните управители са употребили 6723,01 лв.