/ iStock/Getty Images
"Съединените щати силно подкрепят независимите медии и гражданското общество като важен компонент за една стабилна демокрация в България.

Херо Мустафа: Работим усилено за заздравяване на връзките между САЩ и България

Посолството на САЩ в София, посредством Американската агенция за международно развитие има удоволствието да обяви финансиране на стойност 200 000 долара в подкрепа на независими медийни групи и участници в гражданското общество в България.

Тази помощ ще допринесе за укрепване на гражданското участие и прозрачността, особено по време на пандемията COVID-19". Това съобщиха от американската дипломатическа мисия в София.

"Ние приветстваме предложения, които ще засилят капацитета на медийните участници и организациите на гражданското общество за противодействие на негативния ефект на COVID-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона.

Американският посланик и Караянчева обсъдиха последиците от кризата с Covid-19

Проектите трябва да бъдат инициирани от организации на гражданското общество, законно регистрирани в България, и да са географски ограничени до територията на България.

Проектите могат да включват транснационални партньори от нови страни-членки на ЕС или Черноморския регион", пишат още от американското посолство.

Подробности за начина и условията за кандидатстване може да намерите ТУК.