/ Thinkstock/Getty Images
Повече от 2 590 фермери получиха над 4,3 млн. лв. за Кампания 2019, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Преведените средства са по две от общо осемте схеми за обвързана подкрепа в сектор "Животновъдство".

По първата - Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки в планински райони подпомагане са получили 2 291 фермери на обща стойност 3 667 610 лева, посочиха от фонда. Право на подпомагане по нея имат стопани, чиито стада наброяват от 10 до 49 овце-майки и кози-майки заедно или поотделно и се отглеждат в планинските райони. Ставката за едно допустимо за подпомагане животно е 58,48 лв.

Изплащат субсидиите по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“

Още 639 299 лева субсидии са били разпределени между 301 стопани по Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави в планински райони за Кампания 2019. Ставката за едно допустимо за подпомагане животно е 290 лв. По схемата се подпомагат фермери, които отглеждат от 5 до 9 млечни крави в планинските райони, уточниха от ДФ "Земеделие".

Земеделските стопани, кандидатствали по двете схеми на обвързана подкрепа трябва да продължат да отглеждат заявените за подпомагане животни най-малко 80 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане.

Кампанията "Супер фермер" среща ученици със земеделски производители

ДФ "Земеделие" продължава изплащането на финансовата подкрепа на земеделските стопани за Кампания 2019, пише в съобщението.
пресцентър, ДФ "Земеделие"