Потвърдиха ареста на двама от „Килърите
Потвърдиха ареста на двама от „Килърите / DarikNews.bg

Шуменският окръжен съд остави в ареста двама от групата на „Килърите" - Петър Атмаджов и Георги Вълев, научи Дарик. По-рано днес защитниците на Атмаджов поискаха той да бъде пуснат под домашен арест заради влошено здравословно състояние.

Атмаджов има множество язви на стомаха. Две от обвиненията срещу 55-годишния мъж са за съучастие в убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката от Велико Търново Петър Лупов. Третото обвинение срещу Атмаджов е за придобиване и държане на незаконно огнестрелно оръжие и патрони. Според адвокатите е възможно състоянието му значително да се влоши в ареста заради недобрите условия там, което може да доведе до летален край.

Защитата на Георги Вълев заяви, че са били допуснати редица нарушения при събирането на доказателствата и няма преки такива по обвинението срещу Вълев. Той е обвинен в подбудителство и помагачество за убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев.

Беше поискано съдия Нели Батанова да си направо отвод, тъй като според защитата тя е предубедена. Съдът не уважи искането.

Защитниците на Атмаджов и Вълев заявиха, че ще подадат искови молби заради недобрите условия в шуменския арест. След заседанието Георги Вълев заяви: „Това е схема за фабрикуване на обвинения, искат да ми вземат бизнеса". Той обаче не уточни чие е това искане.

Потвърдиха ареста на двама от Килърите"
netinfo

Други новини от Шумен