За вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков ще бъде издигната полковник Невяна Митева. Това стана ясно от прессъобщение на Инициативния комитет, който ще издигне двамата кандидати за президентска двойка.

Кое име е спрягано за вицепрезидент на проф. Герджиков?

Председателят на Инициативния комитет Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС в 45-то и 46-то Народно събрание, ще представи номинацията на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в неделя от 12.00 ч., в зала 6 на НДК.

ГЕРБ ще подкрепи Анастас Герджиков за кандидат-президент

По време на представянето кандидат-президентската двойка ще приветства членовете на Инициативния комитет, в който влизат 67 души - представители на всички сфери на обществения живот в страната.

Кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева е бивш председател на Сдружението на жените военнослужещи и настоящ заместник-председател на организацията. Била е координатор по равнопоставеността и председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността - 2015-2017. Била е и офицер по връзки с обществеността във Военновъздушните сили. Влиза в редиците на Българската армия през 1989 година, след като участва в Олимпийските игри в Сеул.