/ iStock/Getty Images
Трима столичани са задържани в момент на предлагане на дрога, съобщава пресцентърът на МВР.

Операцията е проведена от служители на сектор "Наркотици" в ГДНП и колегите им от Пето РУ-СДВР, под наблюдението на прокуратурата.

След разследване и предприета в петък специализирана полицейска операция, в момент на предлагане на дрога на територията на хипермаркет в столицата са задържани трима столичани - двама на 35 години и един - на 33.

Младежи въртели наркотрафик в Елин Пелин, майките им помагали

Те са били засечени в два автомобила и при вида на полицаите са се опитали неуспешно да избягат. При последвалите процесуално-следствени действия в една от колите е открит кашон с шест плика с тревиста маса, готови за продан - по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена пико, производна на метамфетамина която е изключително агресивна и опасна.

След претърсване в домовете на задържаните криминалистите са намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин и разпределено в различни разфасовки.

Арестуваха двама пловдивчани с 4 кг марихуана

И тримата са криминално регистрирани за взломни кражби и наркотици, като един от двамата 35-годишни е обявен за издирване с влязла в сила присъда, се казва в информацията. Според събраните до момента данни те са се занимавали с производство и разпространение на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата.

След спецоперация: Задържаха трима души с голямо количество наркотици

С прокурорско разпореждане на двама от задържаните мярката за задържане е удължена до 72 часа, а издирваният е предаден на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията".

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.