Полицейските синдикати ще участват в актуализацията на бюджета
Полицейските синдикати ще участват в актуализацията на бюджета / cнимкa: Sofia Photo Agency
Полицейските синдикати ще участват в актуализацията на бюджета
25954
Полицейските синдикати ще участват в актуализацията на бюджета
  • Полицейските синдикати ще участват в актуализацията на бюджета

Ръководството на МВР и полицейските синдикати ще участват в обсъжданията за актуализацията на бюджета, в края на май - началото на юни. Това стана ясно след срещата им с премиера Бойко Борисов днес. Засега представителите на синдикатите ще дадат кредит на доверие на управляващите, заради недостига на пари в бюджета, обясни Галентин Грозев - зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Полицаите настояват за подобряване на материално-техническата база, както и за връщане на част от приходите, които реализира МВР. „Не мога да ви гарантирам, че протести няма да има", предупреди Грозев.

„Предложили сме схеми за подобряване на материално-техническата база в МВР, основната от които е връщане на част от парите, които реализира МВР, там, където е възможно според Закона за бюджета, в МВР. И тези средства да не се използват за социални придобивки, заплати и някакви екстри на служителите на МВР, а за подобряване на материално-техническата база. Като се започне от ниво участък, РДВР, РПУ и след това Главни дирекции и министерство. С това искаме да покажем, не че нямаме нужда от актуализация на заплатите и подобряване на условията за труд, а че разбираме и Министерството на вътрешните работи и правителството в усилията им да намерят някакви средства и решение на тази криза, в която сме изпаднали. Няма да забравим, че имаме да получаваме. Но за момента сме готови да дадем този кредит на доверие към правителството, че юни месец, че положението ни по не в материално-техническо отношение ще бъде подобрено", заяви още Грозев.