Mигрантът, който беше застрелян от граничен полицай в Средец, може да е бил водачът на групата от 54 афганистанци.

По думите на полицаи, които пожелаха да останат анонимни, няма как човек да се ориентира в района от границата до моста, край който се случи инцидента, без да има специален водач, който да навигира.

Мигрантът край Средец загинал от рикоширал куршум

„Вълкан е в гранична полиция от създаването на Районното управление в Средец. Той е стар и опитен полицай. Спокоен човек е, не е агресивен. Познавам семейството му. Това са едни добри хора”, заяви тази сутрон пред Нова телевизия приятел на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, произвел фаталния изстрел в четвъртък вечерта.

„Мисля, че това не са бежанци”, заяви той.

На въпроса какво мисли за версията с рикоширалия куршум, той отговори: „Инцидентът е станал в тъмната част на деня. Вълкан няма как да знае какво има над него”.

Трима гранични полицаи засякоха група от 54 имигранти на 20 км от границата.

По думите на главния секретар на МВР комисар Георги Костов групата на афганистанските мигранти била хомогенна. Състояла се от агресивни момчета в добра физическа форма. Той разказа още, че подчинените му били принудени да стрелят, за да респектират групата.

За нещастие, първият изстрел се оказал и фатален за едно от момчетата със здрави спортни тела. По непотвърдена информация, убитият е на 56 години. Смята се, че той е бил водач на групата.

Прострелян мигрант почина след инцидент на българо-турската граница

Полицаи Убитият бежанец може да е бил водачът на групата (ВИДЕО)
netinfo

Полицаи Убитият бежанец може да е бил водачът на групата (ВИДЕО)
netinfo

Късно в четвъртък през нощта афганистански мигрант беше прострелян в инцидент на югоизточната граница на България с Турция. Мъжът почина на път за болницата. Инцидентът стана в близост до югоизточния български град Средец.

Агресивна група от 54 нелегални имигранти от Афганистан отказала да се подчини на заповед от страна на българските гранични служители да спре и да се върне. Според първоначалното разследване мъжът е бил ранен или от рикоширал куршум.

Това е първият сериозен инцидент с мигранти в България.

Източник: Novanews.bg