Почти милиард бюджет за София
Почти милиард бюджет за София / netinfo
С бюджет от 893 милиона лева ще разполага София през 2008 година, след като той беше приет от Столичния общински съвет с 39 гласа за и 16 против. Държавната отговорност е в размер на 203 млн. лв.

Парите в хазната на Столичната община за тази година са увеличени с близо 24 млн. лв. от предварителната рамка. Очаква се бюджетът да бъде преизпълнен до края на годината и дори да надмине един милиард лева. Кметът на столицата Бойко Борисов обеща старание в изразходването на средствата, особено за нови детски градини и пътища. Ето как той коментира одобрения от местния парламент бюджет:

Над 70% от общинските съветници подкрепиха бюджета. Колегите, освен ГЕРБ, СДС, НДСВ, „Атака” – също. За коалицията БСП и ДСБ знаем от години, така че не сме очаквали да го направят, въпреки че всички техни предложения бяха приети. Чисто политическо гласуване беше тяхното. Те са и една партия, така че не ни вълнува това. Във всички случаи при липсата на правителство в момента, при това, че вие виждате нито лев от страна на правителството, което да ни помага, ние гарантираме вече близо милиарден бюджет. Това е благодарение на добрата работа на администрацията. Това е факт, цифрите го показват. Ще се постараем много и с детските градини, и с новите пробиви, така че живот и здраве.