Почина икономистът Владимир Каролев. Той си отиде от този свят на 60 години.

Той беше дълго време в състояние на кома. В началото на септември бе изписан от УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” и преместен в болница "Токуда", където борбата за живота му продължи.

Владимир Каролев изчезна на 9 май, докато кара сноуборд в Пирин. Беше открит малко по-късно от спасителите в безсъзнание. Предполага се, че Каролев се е наранил след падане в планината, продължило около 400 метра. 

Владимир Каролев
БГНЕС


Владимир Каролев е български икономист, финансист, анализатор и икономически коментатор. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. През 1986 г. завършва специалност "Международни икономически отношения" в Университета за национално и световно стопанство в София. След дипломирането си започва работа по разпределение във външнотърговското дружество "Рудметал". През 1993 г. се дипломира със степен магистър по "Бизнес администрация" от Университета на Алберта в Едмънтън, Канада. От 1993 г. е консултант по приватизация във всички страни от Централна и Източна Европа. В България е бил съветник по приватизацията на повече от 30 проекта, сред които са проектите на "Интербрю" за покупката на "Астика", "Каменица" и "Плевенско пиво". Съветвал е Агенцията за приватизация за фабриките за захарни изделия в Своге и София, които са купени от концерните "Крафт Якобс Сушард" и "Нестле".

От 1993 г. до 1997 г. е мениджър и старши мениджър на "Кей Пи Ем Джи-Баренцгруп" във Вашингтон, САЩ. От 1998 г. е изпълнителен директор на клона на инвестиционния фонд "Европа кепитал мениджмънт" (ECM) в София. Владимир Каролев е бил управляващ съсобственик на Балканската консултантска компания.
От 21 декември 2001 г. до септември 2002 г. е член на Съвета на директорите на "Българска фондова борса-София". От октомври 2003 г. до 22 март 2012 г. е общински съветник в Столичния общински съвет. От 3 юни 2007 г. до 6 юли 2012 г. е член на Политическия съвет на Национално движение за стабилност и възход /НДСВ/. На 23 октомври 2011 г. участва в изборите за кмет на София като кандидат на НДСВ. От 2014 г. до 2017 г. е съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Бил е преподавател по "Управление на инвестициите" в магистърската програма на Сити Юнивърсити, в Сиатъл, САЩ. Има над 2500 публикации в печатните и над 1200 в електронните медии, радиото и телевизията.

Практикувал е различни екстремни спортове - сърф, таекуондо, парапланеризъм, моторни спортове, гмуркане и сноуборд. Хоби му е да колекционира спортни фланелки и вратовръзки.

БГНЕС