/ БГНЕС
"И за мен турнирът бе много емоционален. Отидох без очаквания, месеци преди този турнир усетих, че навлизам в добра форма, но никога не знаеш след толкова дълга пауза как ще реагираш на състезанията.

Цвети Пиронкова: Бомбардировка! (ВИДЕО)

Нещата се развиха добре за мен, настилката в Ню Йорк е нова, тя е доста по-бърза, което е в мой плюс. Мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и наистина показах добра игра".

БГНЕС

Това заяви пред журналисти Цветана Пиронкова, след като кацна на летище София след участието си в US Open, където стигна до четвъртфинал срещу Серина Уилямс.  
 
 
ДОБРЕ ДОШЛА! Цвети на родна земя след сензационния си успех на US Open

ДОБРЕ ДОШЛА! Цвети на родна земя след сензационния си успех на US Open (НА ЖИВО)

Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 11 септември 2020 г.

Тя бе посрещната с музика. „Огромна е подкрепата, която получих. Оценявам я дълбоко”, заяви още тенисистката.

Цвети Пиронкова: Бомбардировка! (ВИДЕО)

Пиронкова сподели, че това е едно от най-добрите й представяния на турнир в кариерата й.

Пловдивчани за Цвети: Тя е гордост за Пловдив, гордост за всички с национално съзнание (ВИДЕО)

"Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат положителна енергия. Не мога да степенувам представянето си като най-добро. Оценявам го като едно от най-добрите си в кариерата и е абсолютно добре дошло за мен."
 
 

Цвети говори пред българските медии при завръщането си у дома след фурора на US Open

Публикувахте от Българска федерация по тенис в Петък, 11 септември 2020 г.

"Не съм взела решението изведнъж. Трябваше ми доста време. В началото живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но нарочно не съм го обявявала, защото допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва.

БГНЕС

Така и стана. Лека-полека започнах да следя турнирите, календара и в един момент вече твърдо взех решението да играя и започнах да тренирам. Обявих го няколко месеца по-късно, тогава и отложиха всички турнири. Това беше плюс за мен, защото имах още време да се подготвя, действително имах нужда от още няколко месеца подготовка", продължи Цвети.

"С появата на детето всичко се променя и това е нормално. Промяната е към добро, разбира се. Фокусът се измества изцяло към детето и осъзнаваш кои са важните неща, научаваш се да ги цениш. Тенисът със сигурност е едно от тях, но вече не е на първо място. Това преместване на фокуса поне при мен е здравословно.

БГНЕС

"Има умора, това е нормално, но с няколко дни почивка смятам, че ще се оправи. Определено това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но не мога да го посоча като връх. Всяко постижение значи много за мен и си е една отделна емоция. Не мога да посоча един конкретен", коментира Пиронкова.

Пловдивчани за Цвети: Тя е гордост за Пловдив, гордост за всички с национално съзнание (ВИДЕО)

"Не мисля, че мога да посоча конкретен момент като специален в Ню Йорк. Цялостно самото изживяване си е специално. Не съм се подготвяла по по-различен начин от преди, но слушах много повече себе си и вярвах на тенис инстиктите си и дългите години опит в тази сфера.

БГНЕС

Това бе водещото, заложих на физическата си подготовка, защото това бе и най-трудното нещо за връщане. В тенис аспект също много работих върху различни детайли. Бе хубаво самата да видя, че съм правила правилните неща", допълни Цвети.

"Аз обичам големите пълни стадиони, публиката ме наелектрезира и контактът с нея е вълнуващ. Аз действително имам нужда преди и по време на турнир да се концентрирам, да се дистанцирам.

Серина за Цвети: Тя заслужава уважение, невероятна е

Това определено ми помага да се съхраня психически, за да водя двубоя. Важно е да запазиш концентрация максимално дълго. В равностойните двубои се решават психологически нещата", сподели тя.

БГНЕС

"Получих доста поздравления, когато се появих отново. Първо бе именно Корне, още първия ден, когато се видяхме. Тя наистина се зарадва и ми пожела успех", призна Цвети. 

БГНЕС

Пиронковата коментира и ситуацията с дисквалификацията на световния номер едно при мъжете - Новак Джокович. "Според мен, това бе правилното нещо. В правилата ясно е описано, че ако уцелиш някого, извън разиграването, ще има санкции.

Неведнъж се е случвало да се дисквалифицират състезатели. В случая бе Джокович, но това са правилата".