Петър Драшков остава на свобода
Петър Драшков остава на свобода / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Софийския градски съд не наложи мярка за неотклонение на Петър Драшков, брат на бившия заместник-директор на "Държавната агенция за национална сигурност" Иван Драшков.

Петър Драшков беше задържан за участие в имотна измама в столичния квартал „Стрелбище" за над 10 милиона евро, при която е бил използван фалшифициран подпис на столичния кмет Бойко Борисов. Според магистратите няма опасност Драшков да се укрие или да извърши ново престъпление. Също така липсват и достатъчно доказателства, които да обусловят неговата вина.

Според прокуратурата Драшков е продал общински имот, който не е бил негова собственост. Защитниците му заявиха, че той е бил подведен от сочената за негова съучастничка Иванина Трифонова, представяща се с мнимото име Мира Димитрова, която е подготвила документите, с които Драшков се е представил като собственик на имота. Основният довод на прокуратурата е, че в своите показания Трифонова твърди, че се страхува от Драшков и е била заплашвана от него. На излизане от съдебната зала Драшков отказа да коментира решението на съда, като посочи, че вярва в справедливостта на съдебната институция.

Неговият адвокат Явор Нотев категорично заяви, че липсата на мярка не означава, че Драшков вече не е обвиняем. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.