"Събрахме се с една-единствена цел - че можем да направим реформите, които българските граждани заявиха, че искат да се случат още преди 3 години. Кои са те? Хората искат справедливост. Те искат сигурност. Искат да имат служби, на които могат да разчитат. Хората искат като отидат в магазина да знаят, че никой не иска да ги обира с монополни цени и че цените на тока са правилните, за които плащат. Това искат хората от нас и това беше задачата на тази сглобка", заяви пред журналисти съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Първите девет месеца направихме добри неща - сменихме Конституцията, сменихме много от законите, за да може тези реформи да се случат. В следващите девет месеца трябва да се случат реално - не на думи, не на хартия, а реално тези институции да заработят за хората", допълни той.

"Искам да кажа ясно на г-н Борисов - сглобката сега трябва да си довърши вторите девет месеца от тази работа. Ако видим, че ГЕРБ са готови да свършат тази работа и имаме съдебна система и служби, които работят, тогава можем да говорим за коалиционно споразумение. Това означава да имаме ВСС, на който не можеш да натиснеш бутона Enter. Да имаме главен прокурор, на когото хората му имат доверие", обясни Петков. 

"Няма да говорим за никакви министри докато не видим, че ГЕРБ са готови да направят крачката за реалните реформи. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня