/ БГНЕС
Против временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз се обяви лидерът на парламентарната групата на ДПС Делян Пеевски.

"Твърдо седим зад момчетата, но комисията, която ще внася ПП-ДБ няма да я подкрепим. Трябва да има държава. Или ще има, или няма да има държава. Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон, защото те явно това искат", каза Пеевски.

"Какво е направил Калин Стоянов? Има инспекторати, има прокуратура, има съд, нали сме правова държава?! Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи?! Представяте ли си, ние ставаме разследващ орган. Парламентът няма тези функции. Ние правим законите и после по тези закони работят ведомствата. Ние сме да им направим законите, затова сме законодателна власт, а ние ставаме разследващи на полицаите и какъв сигнал даваме на другите?! Ние няма да обезличаваме държавата. Твърдо съм да има държава", посочи още той. 

"Премиерът вчера каза, че нямат различия с Калин Стоянов", допълни още Пеевски. 

"Нищо не се е успокоило, най-хубавото предстои" - така председателят на ПГ на ДПС отговори на журналистически въпрос за взаимоотношенията в "некоалицията", след като мнозинството в пленарната зала отхвърли вота на недоверие към правителството "Денков“.

„Тепърва има да се говори по теми, предстоят комисии, които се предлагат“, обясни Пеевски.