Мистър Кеш наруши Конституцията. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски след полагането на клетва от страна на служебното правителство.

„Много ми е интересно да се провери как г-н Радев е отменил указа за предишната посочена премиерка. Той на практика не е президент, щом е нарушил Конституцията“, каза Пеевски.

Кабинетът „Главчев 2“ се закле пред Народното събрание (СНИМКИ/ВИДЕО)

По думите му, ако това бъде проверено и установено, той автоматично няма да бъде президент. „Ако съдът се произнесе, че президентът е нарушил Конституцията, то няма нужда от процедура по импийчмънт“, категоричен бе председателят на ДПС.

Делян Пеевски посочи, че сами не могат да сезират съда и отчете: „Всички партии са на колене пред Радев. Не знам защо. Той е просто един крадец, аз ще го разоблича и България ще бъде на българите, а не на Русия и Москва”.

Във връзка с коментарите, които обвързват новия вътрешен министър с Пеевски, той каза: „Като ги слушам – всички вътрешни министри са мои. Всички министри са мои, премиерът е мой, само президентът не е мой, а може и той да е мой. И това мога да чуя от тях”.

Припомняме, че новият–стар служебен премиер представи своя кабинет на 26 август на „Дондуков 2“ и получи одобрението на държавния глава, който само преди седмица отказа да приеме предложеното от Горица Грънчарова правителство заради участието в него на Калин Стоянов като вътрешен министър.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня