Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси
Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси / БГНЕС, архив
Колкото повече се бавим с кандидатурата, толкова по-зле, смята той
Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси изрази мнението, че колкото повече страната ни се бави с излъчването на новия български еврокомисар, толкова по-зле.  Коментарът си той направи в отговор на журналистически въпрос дали служебно или редовно правителство трябва да излъчи новия български представител в ЕК.

Ние нямаме "стъпка" в Европейската комисия в момента, но и трябва да подготвяме българското председателство на ЕС, което започва след десет месеца, заяви Паси. По думите му "без очи и уши в ЕК, много трудно се прави всичко това".

Засега служебният кабинет няма да излъчва еврокомисар

Ако беше преди една година, щях да дам друг отговор, но сега отговорът ми е, че трябва да се бърза с еврокомисаря, коментира Паси.

Попитан каква фигура трябва да заеме поста на българския еврокомисар - дали да е компромисна, и дали това може да е и неговата съпруга Гергана Паси, Соломон Паси каза, че тя няма интерес към тази позиция.

ЕК не бърза да научи кого България предлага за следващ еврокомисар

Соломон Паси заяви в отговор на въпрос, че с него не е говорено за поста на българския еврокомисар.

По-рано през деня служебният премиер Огнян Герджиков посочи, че засега няма да се излъчва еврокомисар, но в един следващ момент може да се излъчи.
БТА