Парламентът отхвърли комисия за Лясковец
Парламентът отхвърли комисия за Лясковец / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Народните представители отхвърлиха предложение на ГЕРБ в седмичната програма да бъде включена точка за създаване на анкетна комисия, която да разследва всички факти и обстоятелства около операцията в Лясковец, при която загина един служител на реда, а други трима бяха ранени.

В началното на пленарната седмица по предложение на Красимир Ципов и Веселин Вучков от ГЕРБ депутатите гласуваха дали дебатите около евентуално сформиране на подобна анкетна комисия да влязат програмата, но предложението не събра достатъчно гласове „за” и бе отхвърлено, предаде БГНЕС.

Нека не отлагаме във времето създаването на подобна комисия, а да я сформираме и да започнем бърза проверка, призова Ципов при представянето на предложението.

С противно предложение на трибуната излезе Красимир Янков от Коалиция за България, който посочи, че от ГЕРБ вече са имали възможност да участват в изслушването на професионалното ръководство на МВР по време на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

„В този момент не смятам за необходимо да се прави анкетна комисия по тази тема. Фактите и данните, които могат да се споделят в момента, са ясни. Има възложена проверка, която трябва да приключи на 3 май”, категоричен е Янков.

По думите му от ГЕРБ се опитват да върнат в полезрението на обществото случаи, които са подобни на такива, каквито от ГЕРБ са отхвърлили в миналото Народно събрание, като даде пример с терористичния акт на летище Бургас.