Папа Франциск в България
Папа Франциск в България / БГНЕС
Приключи двудневното посещение на папа Франциск в България. По време на визитата си у нас папата на няколко пъти излезе извън протокола, като при всеки удобен момент се опитваше  да бъде близо до хората и да разговаря с тях.

Но едно видео, заснето от кореспондента на Vatican News, докосна сърцата на хиляди хора.

Папа Франциск на „Александър I Батенберг“: Бог призовава, Бог изненадва, Бог обича

След литургията на площад „Княз Александър Първи” на 5 май в София, на която присъстваха хиляди хора от цяла България и чужбина, папа Франциск се беше запътил към колата, с която щеше да се оттегли за почивка след натоварената програма, когато вниманието му бе привлечено от група младежи - доброволци, които силно скандираха името му. 

Папа Франциск пристигна в Северна Македония (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той се обърна, поздрави ги с широка усмивка и нарушавайки протокола отиде при тях. Даде им знак да запазят мълчание и им каза: „Вижда се, че сте млади и умеете да вдигате шум, но ще ви запитам нещо. А можете ли да мълчите в сърцата си?! Защото именно в сърцето можем да открием най-благородните чувства и това е много хубаво, начин е да се молим. Но продължавайте да шумите. Винаги шумете, но винаги и мъничко мълчете в сърцата си. Молете се за мен”.
 

Sofia, fuori programma con i giovani

Публикувахте от Andrea Tornielli в Неделя, 5 май 2019 г.
Вторият ден на папа Франциск в България (СНИМКИ)

След това папа Франциск се здрависа с част от младежите доброволци, които помагаха по време на публичните събития, съпътстващи визитата му у нас.


Вижте също:

Снимки от първия ден на папа Франциск у нас


Разчупеният папа Франциск, който спечели сърцата на хората (СНИМКИ)

Всички новини около посещението на папа Франциск в България можете да откриете тук