Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София-Своге, предизвика гневни реакции. Вижда се, че хората са залепени един в друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това ясно се вижда, че поне половината от пътниците не носят маски, разказва NOVA.

Проверка установи, че се случва няколко влака да бъдат комбинирани в един. Това е и една от причините за множеството хора във този влак.
„Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа“, разказват пътници.

„Въпросната снимка е направена на 28 октомври миналата седмица. Поради техническа неизправност на два от локомотивите, които обслужват дефилето, се налага то да бъде обслужено само от една мотриса с ограничен брой места“, разказва директорът на отдел „Обслужване и продажби“ в БДЖ Константин Азов.

Той добавя, че на нея е невъзможно да се закачи допълнителен вагон, както и че има случаи, в които сутрешни влакове се обединяват. Азов обясни, че санкционирането на пътници е в пълномоцията само на РЗИ и МВР.

Повече по темата гледайте във видеото
NOVA