Според родителите секцията е била необезопасена
2-годишно дете е с премазани пръсти, след като рафт от шкаф падна върху ръката му в столична детска градина, съобщи NOVA.

Според родителите секцията е била необезопасена. Снимка с ръката на пострадалото дете се разпространи в социалните мрежи с позволение на майката. Тя обаче не пожела да застане пред камера.

Момиченцето е сипвало вода, която е точно до този шкаф. Тя се е протегнала да вземе един балон. Секциите са нови, досега никога не е имало проблеми. Паднал е рафт, няма счупени фаланги, няма премазани пръсти - леко е засегната плътта. Зашито е и дано детето се оправи бързо”, заяви за NOVA Нина Стоименова, учител в 151 ЦДГ "Леда Милева".  

Маскирани ограбиха готвачка в детска градина (ВИДЕО)

По време на инцидента в групата е имало само един преподавател.

„По принцип лелите, помощният персонал са до 16.30. След това учителката остава сама с всички деца. Капацитетът е 25, ние гледаме много повече. Колежката е изключително отговорна, така че съжалявам наистина, но това е положението”, поясни Стоименова.

Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и училище трябва да съобщава за станал инцидент максимум до час след случилото се, ръководството в тази детска градина запазва пълно мълчание дни наред.

Катерушка в двора на детска градина падна върху 4-годишно дете

Някои родители научили от децата си, които разказали, че видели кръв и линейка. Отказаха обаче да застанат пред камерата ни. Други родители научиха от екипа на NOVA за станалото.

От Столична общината също не били уведомени от директорката, а от сигнал на родител.

С уникална люлка се забавляват малчуганите в старозагорска детска градина

„Това, което тя неглижира е, че пръстчетата му просто били притиснати, но не каза, че е такова тежко състоянието. Това ние го разбираме от родителите, които са изкарали съответните медицински документи”, поясни Емил Миков,  гл. експерт в дирекция "Образование" - Столична община.

От общината тепърва ще проверяват има ли необезопасени мебели в градината и можел ли е инцидентът да бъде предотвратен. Днес не открихме директора на работното му място.

Родителите на детето са категорични, че ще търсят правата си в съда.