П.Стоянов: Искат да ме видят победен
П.Стоянов: Искат да ме видят победен / netinfo

Националният изпълнителен съвет на СДС ще свика Национален съвет на партията през следващата седмица, на който трябва да бъде решено дали партията ще подкрепи окончателно кандидатурата на Неделчо Беронов за президент. Това обяви Петър Стоянов на семинар в Банско.

Според Петър Стоянов няма сериозно основание да се оттегля подкрепата на Неделчо Беронов и да се издига самостоятелен кандидат. „Голяма част от СДС-арите искат емоционално аз да бъда кандидатът. Част от хората, които искат да ме видят на арената обаче, искат да ме видят победен и в СДС да настъпи криза”, обясни още Петър Стоянов.

„Това, че Бойко Борисов ще образува своя собствена партия ще промени категорично всичките му позиции, защото до момента се държеше като човек, който е начело на гражданско сдружение. Създаването на партия прави вече Бойко Борисов един съвършено друг субект в българското политическо пространство”. Така Петър Стоянов коментира изявлението на столичния кмет, че гражданската организация ГЕРБ ще се превърне в партия.