На вниманието на всички, свикващи КСНС. Законите на страната трябва да се спазват - по буква и дух. И да, когато имаш назначено от теб служебно правителство и смениш ръководствата на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон засега, но не и неговия дух за разделение на властите.

Това написа Лена Бориславова в личния си профила си във Facebook.

Президентът: Алабализмите не са мой прийом, а на други, както стана ясно от записите

"П.С. Подкрепата за Украйна не е обявяване на война, а мярка за спазване на международното публично право и териториалната цялост на една суверенна държава. Това би трябвало да го знае всеки главнокомандващ“, добави още тя.

Припомняме, че малко по-рано днес президентът Румен Радев направи първото си изявление относно усложнената политическа обстановка в страната, след като Радостин Василев разпространи записи от заседание на Национален съвет на „Продължаваме Промяната”.

Василев: Ще напусна парламентарната група на ПП (ВИДЕО)

На него той каза: "Първо трябва всеки, който има амбицията да прави дълбоки промени в службите, трябва да е напълно наясно, че те не са на президента. Те са на България и са под прякото оперативно ръководство на Министерски съвет - в лицето на министър-председателя, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функцииите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, защото и това не се познава".