/ БГНЕС, архив
Създават Национален център за обучение и квалификация в системата
7 млн. лева ще бъдат отпуснати за обучение на лекари в "Спешната помощ", съобщи служебният социален министър Гълъб Донев. Парите са по ОП "Развитие на човешките ресурси".
 
Донев и служебният вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев подписаха в социалното министерство договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура "Подобряване на условията за лечение на спешните състояния". Министерството на здравеопазването е конкретен бенефициент по проекта, който се финансира по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".
 
Продължителността на проекта е 34 месеца. По него ще бъдат обучени близо 7000 специалисти, заети в Спешната помощ, като обучението ще е за всички - лекари, фелдшери, шофьори, наличните парамедици.
 

БГНЕС, архив


По проекта ще се създаде Национален център за обучение и квалификация на персонала. Ще бъде създадена и методика за оценка на квалификацията на персонала.
 
Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев съобщи, че освен този проект, започва и друг по ОП "Региони в растеж". С него ще се правят ремонти, ще се подсигури медицинска техника и нови автомобили.
БТА