Отново отложиха делото срещу полицая, издал личната карта на Куйович
Отново отложиха делото срещу полицая, издал личната карта на Куйович / снимка: БГНЕС

Делото срещу полицаят от РПУ-Казанлък Васил Стоев, който е обвинен в издаването на фалшива лична карта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович, бе отложено за 11 юни, отново поради невъзможност на адвоката на обвиняемия да се яви на заседанието. Делото се отлага за втори път заради получилият хипертонична криза адвокат Иван Иванов, който трябва да бъде изписан от болницата след 2 дни.

Според обвинението Стоев е съдействал за издаването на лична карта на сърбина под името Цветослав Захариев, живеещ в казанлъшкото село Копринка. На база на издадения документ за самоличност Куйович получава и международен паспорт, с който няколко пъти влиза в страната.

По делото трябва да бъдат разпитани още двама свидетели.

Подсъдимият Стоев не се смята за виновен, тъй като след него още пет длъжностни лица са гледали документите за издаване на личната карта. Той спечели на първа инстанция делото за уволнението му от полицията и очаква потвърждение от Върховния съд, за да може да се пенсионира.

Освен това Стоев възнамерява да съди МВР за нанесени му морални щети.

По делото за личната карта на Куйович обаче го заплашва присъда от лишаване от свобода до 2 години и глоба до 5 хиляди лева.

Други новини от Пловдив