/ ThinkStock/Getty Images
Административен съд-Благоевград отложи делото против решението на Общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на общината Румен Томов, съобщиха от съда.

Административен съд спря решението на ОИК за отстраняването на кмета на Благоевград

Административният съд не е дал ход на делото по оспорване на Решение 304-МИ от 28 април на ОИК, поради нередовно призоваване на жалбоподателя. Румен Томов не е бил открит от служителите на съда на посочения от него адрес, не се е явил и в зала в часа на откритото съдебно заседание днес.

След 3-часово заседание ОИК отстрани кмета на Благоевград

Жалбата е подадена лично и по делото няма данни за упълномощен от него представител. На 4 май Административният съд спря предварителното изпълнение на решението на ОИК, с което бяха предсрочно прекратени пълномощията на кмета на общината Румен Томов.

Ясен Попвасилев ще изпълнява длъжността кмет на Благоевград (ВИДЕО)

Това стана след жалба от страна на Томов с особено искане за спиране на предварителното изпълнение на решението. От Административен съд съобщиха, че делото е отложено за 12 май, от 14:00 часа.

Предстоят частични предсрочни избори, след като Благоевград остана без кмет

Председателят на ОИК Мартин Бусаров е представил в съда изисканите от съда документи от Общинската избирателна комисия, както и други, по чието приемане като доказателства по делото съдът ще се произнесе в редовно заседание.