Откриват официално София тех парк
Откриват официално София тех парк / илюстрации: София тех парк, sofiatech.bg

Първият научно-технологичен парк у нас - „София тех парк", ще бъде открит официално. На церемонията ще присъстват държавните глави на България и Словакия Росен Плевнелиев и Андрей Киска, премиерът Бойко Борисов, еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу, вицепремиерът по икономическата политика и еврофондовете Томислав Дончев, икономическият министър Божидар Лукарски.

Плевнелиев: Бъдещето и свободата не идват по тръби за газ и петрол

Откриват официално София тех парк
netinfo
Церемонията е в сградата на Иновационния форум в „София тех парк". Форумът ще бъде символично кръстен от президента Росен Плевнелиев и от министър-председателя Бойко Борисов на името на големия изобретател от български произход проф. Джон Атанасов.

Вижте презентация на "София тех парк"

Президентът Росен Плевнелиев и словашкият му колега Андрей Киска ще открият символично улица в „София тех парк" на името на словашкия изобретател Йозеф Мургаш, след което ще посетят сградата на „Инкубатора" на научно-технологичния парк.

Откриват официално София тех парк
netinfo
В централната зала на Иновационния форум президентите Росен Плевнелиев и Андрей Киска ще дадат начало на официалния панел в рамките на конференцията „Ролята на технологичните паркове за развитието на предприемачеството и иновациите".

Президентът направи първа копка на София Тех Парк миналото лято

Двудневната дискусия е посветена на политиките в подкрепа на иновациите и ролята на научно-технологичните паркове за създаването на икономика, основана на знанието.