/ БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че отиващият си Висш съдебен съвет (ВСС) сам генерирал част от скандалите, а други били инспирирани от извънпарламентарни сили. "С повече мислене и работа, първата група, можеха да бъдат избегнати. И нито колегите, нито обществото ги заслужаваше", обобщи Цацаров.
 
Депутатите избраха членове на ВСС

Той припомни виждането си, че в Съвета имало група, която се стремяла на всяко заседание да инспирира скандал, за да се навява мисълта, че ВСС не работи. "Не малка част от тези скандали бяха инспирирани от непарламентарни сили", каза Цацаров, но отказа да посочи конкретни имена.
 
Висшият съдебен съвет вдигна заплатите на всички магистрати

"Това, което мислеха и планираха не се сбъдна, но те ще останат в тези позиции, на които са и сега", коментира главният прокурор и заяви, че е важно да се преодолеят лични противоречия. "А и да не се повтарят грешки, защото иначе значи, че не сме научили нищо", допълни той.
 

БГНЕС, архив


Цацаров призна, че няма решение на Съвета, което е гласувал и за което да съжалява. Но допусна, че на моменти може да се е подвел от единици хора в духа на противопоставяне.
БТА