От прокуратурата не казаха нищо за отвлечената Лара, пратиха журналисти да гледат филми
От прокуратурата не казаха нищо за отвлечената Лара, пратиха журналисти да гледат филми / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
От прокуратурата не казаха нищо за отвлечената Лара, пратиха журналисти да гледат филми
62338
От прокуратурата не казаха нищо за отвлечената Лара, пратиха журналисти да гледат филми
  • От прокуратурата не казаха нищо за отвлечената Лара, пратиха журналисти да гледат филми

Вместо да изнесе каквато и да е информация около случая с отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо Лара, прокуратурата посъветва журналистите да гледат филми. Зам. градският прокурор на София Маргарита Немска лаконично отбеляза, че холивудските продукции давали достатъчно достоверна информация какво се случва в  подобни случаи.

Софийска градска прокуратура представяше своя отчетен доклад за изминалата година. Градският прокурор Николай Кокинов не дойде, като вместо него се появи заместникът му Маргарита Немска. Очаквано към нея бяха отправени въпроси за напредъка по случая с отвлеченото момиченце, което беше похитено във вторник сутринта.

Немска отказа да коментира каквото и да е било по случая и в крайна сметка реши да отпрати журналистите към други източници на информация. „Явно филмите могат да ви дадат повече информация, така че гледайте филми. Казвам ви, че се работи сериозно по случая. Каквато и информация да изнесем в момента няма да е в интерес на разследването”, заяви Немска.

Това не е първият път, в който отговорен орган прави препратка към кинопродукциите. Така например шефът на ГДБОП Станимир Флоров често споменава известния детектив и герой „От местопрестъплението. Маями” Хорейшо Кейн. Обикновено думите му са във връзка с това, че престъпленията се разкриват доста трудно и само по филмите това изглежда лесно.

„Трудни са тези неща, не е като във филмите с Хорейшо, толкова бързо да стават нещата. Ако ставаше така, щяхме да го извикаме и досега да ни е решил всички проблеми”, заяви преди време Флоров.

От прокуратурата не казаха нищо за отвлечената Лара пратиха журналисти да гледат филми
netinfo

От прокуратурата отчетоха, че продължава тенденцията за намаляване на исканията за Специални разузнавателни средства. Маргарита Немска посочи, че за миналата година те са 1094. За 2011 г. исканията са били над 1700, а за 2010 г. - близо 3900. Всички молби за СРС-та за миналата година са били уважени от съда.

Неизвестни отвлякоха дъщерята на сочения за „кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо във вторник пред дома й в столичния кв. „Бояна" минути, преди да бъде откарана на училище.

Две са версиите, по които се работи в момента - отвличане с цел откуп или заради показанията на Евелин Банев срещу наркобосове от Румъния, Италия, Испания и Колумбия. По непотвърдена от полицията информация похитителите са се свързали с бившата съпруга на Брендо Моника. Те не са поискали подкуп, а са я информирали, че дъщеря й Лара е здрава.