Васил Пандов
Васил Пандов / БГНЕС
"Днес не беше избран управител на НЗОК. Това, което предстои, е процедурата отново да започне, да се приемат изборните правила, да мине през комисия по здравеопазване, след това в пленарна зала, и вече като се приемат правилата, започва отначало процеса по номинации". Това заяви народният представител Васил Пандов от ПП-ДБ, предаде БГНЕС.

"Тогава всяка партия ще може да издигне кандидат. На този етап сме в процес на обсъждане в нашата парламентарна група дали ще имаме наш кандидат", заяви още Пандов.

"Видяхме, че кандидатът на ГЕРБ-СДС се оттегли по лични причини. Ние не можем да коментираме този негов избор", поясни още той. Пандов обясни, че няма уговорка между партиите в управлението за постове в регулаторните институции.

"Не ни е известна на този етап такава уговорка. Провеждат се срещи, знаете нашата декларация, че трябва да има механизъм, по който да се избират лицата в тези регулатори. В момента продължават контактите в тази насока", каза още депутатът от ПП-ДБ.

Единственият останал кандидат в надпреварата беше проф. Жени Стайкова, номинирана от БСП, но тя не събра подкрепата на народните представители. По-рано през деня кандидатът на ГЕРБ-СДС Ивелина Динева оттегли кандидатурата си, като в мотивите си посочи "лични причини".
 
БГНЕС