Освободиха отвлечения Киро Киров
Освободиха отвлечения Киро Киров / снимка: www.capital.bg
Иван Киров пред журналисти в 2,30 ч нощта
18831
Иван Киров пред журналисти в 2,30 ч нощта
  • Иван Киров пред журналисти в 2,30 ч нощта

70-годишният бизнесмен Киро Киров е бил освободен малко преди 22.30 часа в понеделник, научи Дарик. Три дни след предаването на откупа, той се обадил на сина си Иван да го прибере от място в покрайнините на София, в района на кв. "Горна баня", където е бил оставен от похитителите. Бизнесменът бил в лошо здравословно състояние, съобщиха полицейски източници.

 

Според Киров-син, отвличането на баща му вероятно е дело на специализирана група. „Те са го пуснали в кв. "Горна баня", обади ми се оттам, потропал е на врата на къща на едни добри граждани, аз отидох и го прибрах оттам”, сподели Иван Киров и допълни, че вече се движи с охрана.

 

МВР продължава работата по разкриването на похитителите, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. По данни на семейството, Киров се намира в дома си, бил е прегледан от лекар, който е заявил, че освободеният бизнесмен е в добро здравословно състояние. Семейството ще прецени по-нататък дали той се нуждае от специално лечение и в кое лечебно заведение да го получи.  

 

Киров все още не е разпитван от прокуратурата за отвличането му, съобщи градският прокурор Николай Кокинов. Бизнесменът ще бъде разпитан, след като се стабилизира здравословно. Кокинов отказа каквато и да е информация и допълни, че такава ще може да се даде след месец и половина, когато изтече срокът на разследването. Ако дотогава не са издирени извършителите, то ще бъде спряно.

 

И днес през целия ден семейството на 70-годишният бизнесмен отказваше да коментира инцидента. Ден по-рано синът му Иван Киров съобщи пред Дарик, че въпреки платения откуп от близо 600 000 евро баща му все още не е върнат. До този момент 70-годишният бизнесмен все още не е разпитван от разследващите случая. 

 

Киро Киров се чувства сравнително добре и в момента се възстановява и си почива от преживяното. Това каза специално за Дарик, преди минути, синът му Иван Киров. Той допълни, че по тялото на баща му няма почти никакви следи от наранявания и дори допусна, че утре бизнесменът ще отиде на работа. По думите на Иван Киров, едва ли похитителите на баща му ще бъдат разкрити, съдейки по толкова добрата им организация.

 

Киро Киров изчезна на 27 март вечерта пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Джипът на бизнесмена, марка „Порше Кайен”, беше открит с включени фарове и отворени врати. Сигналът за изчезването на Киров беше подаден от сина му на следващия ден. Дни по-късно беше отправено и искането за откуп. Според информация, която Дарик научи, похитителите поискали седемцифрена сума. Тогава те изпратиха и снимки на роднините, на които 70-годишният Киров е с белезници, но е жив. Източници на Дарик твърдят че Киров е бил отвлечен от същата банда, която похити преди време бившият президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия.