Острият език засега няма да струва поста на министър Божидар Димитров
Острият език засега няма да струва поста на министър Божидар Димитров / Sofia Photo Agency, архив

Острият език засега няма да струва поста на министъра без портфейл Божидар Димитров, каза в интервю за Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов. През лятото Димитров нарече колегите си „шибан народ", а лидера на СДС Мартин Димитров „лилипут". На въпрос дали премиерът е извикал Божидар Димитров да обясни какво е имал предвид, Бойко Борисов каза: „Не, не съм го викал, защото съм му сърдит още. И няма повече да търпя подобно нещо. Изхождам от това, че той е и депутат, избран, и се надявам да си е взел поуката и на Мартин Димитров му се извинявам за това, че той по такъв начин се изрази за него".

Премиерът обясни, че отсъствието му от първото парламентарно заседание днес е знак. „Просто за мен не е нов сезонът. Ние не сме спрели да работим и през август, и през юли, за да го имаме за нов политически сезон. Аз разбрах, че са се върнали някои от политическите лидери от отпуска. Бързаха вчера да се изкажат по дадена тема, само и само да ги забележат, че са се върнали".

Борисов се съгласи, че есента ще бъде решаваща за икономическия му екип, но нарече нагли предсказанията на Иван Костов и лидера на БСП Сергей Станишев. Българите ще усетят ефекта от здравната реформа на 1 януари. Това обеща в началото на новия политически сезон премиерът Бойко Борисов. Темата за кризата в болниците е номер едно за кабинета в момента. Пред БТВ Борисов съобщи, че до дни службите ще осветлят схемите, по които са били източвани болниците.