/ ThinkStock/Getty Images
Врачанският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 52-годишния мъж от врачанското село Три кладенци, който заля с бензин и запали 42-годишната си жена, докато спи. След малко повече от денонощие жената почина в „Пирогов”.

Почина жената, запалена от мъжа си

Още на този етап се отчита фактът, че запалването е било умишлено и е извършено по особено мъчителен за убитата начин. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания - „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, категорични са магистратите.

След като анализира събраните до момента доказателства, Врачанският окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършителят на престъплението и го остави за постоянно в ареста.

Мъж от врачанско село подпали жена си, докато спи

Налице са и други две опасности, които налагат определянето на тази най-строга мярка - обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие. Определението на Окръжния съд във Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.
nova.bg