Хората във врачанското село Три кладенци бяха потресени, след като техен съселянин заля с бензин и подпалил докато спи, жената, с която живее повече от 30 години, предава NOVA.

На улица „Роза” в селото, семейството се нанесло след като Татяна купила къщата със заем. До вчера минавала средно по 90 километра до Мездра и обратно, за да работи и да го изплаща. Легнала си рано, защото трябвало да става в 3:00 часа за нощна смяна.

Мъж от врачанско село подпали жена си, докато спи

„Когато идвам при тях често съм чувал да се карат.
Той беше казал, че ще я запали, но ние не вярвахме на думите му. Все пак ни е баща”, коментира сънът Милен Татянов. Той и двама негови приятели първи чуват писъците на горящата жертва.

Жената беше в критично състояние. Беше много зле. Не знам какво заслужава този човек”, коментира един от очевидците - Марин Георгиев. На помощ се притичват бързо още хора и дори часове след случилото се не могат да се отърват от шока и да опишат видяното с думи.

„Аз, каквото съм видял, това се не забравя никога. Това е нещо ужасно! Не предполагах, че мога да видя нещо такова! Както си спи един човек да го залееш с бензин и да го запалиш! За какво става въпрос”, казва кметът Светлан Симеонов.

Хората са стъписани и от това, което озверелия мъж направил в тяхно присъствие. Това не е първото посегателство над жената. Преди време отрязал косата й с нож. После охитал да я дави в язовира. Така прогонил от семейния дом и големият си син.
nova.bg