Остава критично състоянието на 7-годишния Стилиян, пострадал от пиратка
Остава критично състоянието на 7-годишния Стилиян, пострадал от пиратка / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Пострадалото от пиратки момче е с опасност за живота
59250
Пострадалото от пиратки момче е с опасност за живота
  • Пострадалото от пиратки момче е с опасност за живота

Критично остава състоянието на 7-годишния Стилиян, който заедно с други две момчета пострада при игра с пиратки в пловдивското село Тюркмен. Това съобщи д-р Стефан Лазаров от Клиниката по детска хирургия на Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив, където детето е настанено.

По думите му Стилян има няколко травми и снощи са му направени поредица от животоспасяващи операции. Детето има и мозъчен оток, в следствие на който е в кома.

Поддържат се жизнените функции на детето, но какъв ще бъде изходът от лечението засега лекарите не могат да прогнозират. Стилиян е под 24-часово наблюдение. Неговите пострадали приятели - 7-годишния Християн и 10-годишния Николай са настанени в Клиниката по изгаряния на болницата с по-леки травми. Заради естеството на инцидента засега и те остават под непрекъснато наблюдение.

Трите деца пострадаха при игра с пиратки вчера в пловдивското село Тюркмен. Сигналът за гърмеж в землището на селото е подаден малко преди 14.30 ч. на тел. 112. По първоначални данни експлозията е предизвикана, след като тримата хвърлили пиратки в шахта между два изоставени обора, използвана за дезинфекция на животни. Районът бе отцепен от полицейски служители до идване на експерти, които да установят причините, довели до възникване на взрива.

Новини от Пловдив