Радослав Колев полиция
Радослав Колев полиция / МВР
Продължава издирването на избягалия от централния софийски затвор Радослав Колев, съобщава NOVA. В ход е поредна акция на полицията в Ботевград и района. Претърсват се вили, както и цялата околност заради сигнали, че рецидивистът се укрива именно там.

Бащата на избягалия от затвора Радослав Колев: Най-вероятно ще избяга в чужбина

Според бащата на Колев той най-вероятно вече е извън страната. Полицията обаче смята, че беглецът няма ресурс да напусне България и се крие у нас.
Радослав Колев избяга от централния софийски затвор на 3 април заедно с друг лишен от свобода Владимир Пелов, след като двамата извършиха въоръжено нападение над надзиратели. Оттогава въпреки многото сигнали от граждани за местонахождението на двамата, Колев не е заловен. Пелов бе убит при престрелка с друг криминално проявен - Марио Панчев, в центъра на Ботевград по-рано тази седмица. Пелов е издъхнал на място, а Панчев бе тежко ранен и вчера бе съобщено, че е починал в болницата.

Среднощен екшън: Затворникът беглец Пелов бе убит при престрелка (ОБЗОР)

Няколко часа отне на полицията в нощта срещу сряда да разпознае Пелов като жертва на престрелката и се наложи идентификацията да бъде направена чрез пръстови отпечатъци. Причината според властите била промененият външен вид на затворника беглец, когото дори брат му не могъл да разпознае с категоричност. По случая още тече разследване, но според информацията до момента Пелов е нападнал Панчев, а като възможни мотиви се сочат неуредени финансови сметки, вероятността Панчев да издаде Пелов, както и личен мотив.
nova.bg