/ БГНЕС
ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ е поредната формация, която се присъединява към коалицията „Продължаваме Промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков. Постигнато е било споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от коалицията.

Радев: Надявам се нова политическа формация да донесе раздвижване

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

Какви идеи свързват новите коалиционни партньори?
Политическо Движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава, съобщиха от "Продължаваме Промяната".

Първан Симеонов, „Галъп": Електоралните нагалси показват, че може да бъде сформирано правителство

През годините и имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната. През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така ПДС преди три години е издигнала инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда. Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.