Осем нападнати от кучета само за месец в Севлиево
Осем нападнати от кучета само за месец в Севлиево / снимка: DarikNews

Осем севлиевци са потърсили медицинска помощ, след като са били нападнати от кучета само за месец, съобщиха за Дарик от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово. Трима от пострадалите са деца. Последният инцидент е регистриран вчера около 14 часа.

При него 8-годишно момиче е било нападнато от бездомно куче в центъра на Севлиево. Животното не е успяло да нарани сериозно детето. Севлиевци определят като много опасни заради скитащи кучета два района – около пазара и автогарата. Пред Дарик жители на Севлиево споделиха, че дори се страхуват да пускат там децата си сами.

От общинската администрация информират, че проблемът с бездомните кучета ще бъде разрешен след изграждането на приют. По предложение на кмета на Севлиево, през септември 2008 година общинският съвет е взел решение за закупуване на терен в землището на града за неговия строеж.

Вече тече процедура за избор на изпълнител за изграждането му. В момента изключително агресивните кучета се залавят и евтаназират след подаден сигнал в администрацията, за което се съставят протоколи. Общината е в непрекъснат контакт с природозащитниците за решаването на този важен въпрос, уточняват още от администрацията.