Осем червени съветници никога вече в СОС, иска клуб от Позитано 20
Осем червени съветници никога вече в СОС, иска клуб от Позитано 20 / netinfo

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров да не бъде издиган за съветник от БСП за следващия мандат на Столичния общински съвет. Това категорично препоръчват на градския съвет на партията от Дискусионния клуб за социална и местна политика на „Позитано” 20. Осем от сегашните червени съветници са с негативна оценка за работата си.

Според Дискусионния клуб за социална и местна политика професор Димитров не си е свършил работата като червен съветник. Открито е подпомагал ГЕРБ и като цяло не бил полезен на БСП.

Да не се издига за следващ мандат е препоръчан и адвокатът на Жан Виденов – Данаил Кирилов, който преди три дни каза, че напуска червената общинска група.

Председателят на червените общинари сега Христофор Христов и заместник-председателят на Общинския съвет от БСП Мичо Райковси също са с негативна оценка.

Да не се издигат отново за съветници се препоръчват още заместник енергийният министър Ана Янева, която беше съветник, Таня Митова и Асен Златев, които поддържали с гласуванията си дясното управление и Цветанка Георгиева, която се опитала да продаде детска градина.

Твърдо да бъдат издигнати за следващ мандат като общински съветници са посочени: Антон Кутев, Борис Цветков, Борислав Борисов и Росен Малинов. От дискусионния клуб на „Позитано” 20 препоръчват и на другите партии да направят анализ за работата на съветниците си.