/ iStock/Getty Images
До 10 дни ще бъдат предложени конкретни промени, които да оптимизират процеса за активиране и деактивиране на полигоните за борба с градушките. Това стана известно по време на среща в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Мощна градушка унищожи земеделска продукция в Пловдивско (ВИДЕО)

В разговорите са участвали служебните министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Георги Тодоров, и на земеделието, храните и горите - Христо Бозуков, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, главният директор на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов, изпълнителният директор на ИА "Борба с градушките" Ваньо Славеев и генералният директор на ДП "Ръководство на въздушното движение" Георги Пеев.

Министър Георги Тодоров е заявил, че ще бъде прегледана нормативната уредба, регламентираща използването на въздушното пространство на България при работа на полигоните за борба с градушките. Той е бил категоричен, че не трябва да се допускат компромиси с безопасността на хората и полетите. Обхватът на ракетите не застрашава прелитащия трафик, но са изключително опасни за въздухоплавателните средства, които излитат или кацат, както и за тези, които летят на ниска височина, посочват от министерството.